anti age fashion
2 posters
BAKTABUL :: KARIŞIK :: Hanımların Yeri
1 sayfadaki 1 sayfası
anti age fashion
2007 Yazında (ve hatta sonrasında) üzerinde çokça düşünüleceğine inandığım bir trend/ mood yaklaşmakta. Kişisel olmanın, kimlik kazanmanın, kendini ifade etmenin ilk ve en görünen yüzü olan moda sektöründe, uzun bir süreden beri ele alınmayan üzerinde durulmayan, gerçek moda psikolojisinden bahsediyorum. Günümüz normal hayat sınırları içerisine nasıl ve nerede olacağımız, ne gibi bir denge içerisinde olduğumuz/olmamız gerekiği düşünülerek yaratılması gereken modadan bahsediyorum. Hislerin, kültürün, zamanın ve yaşam gerçeklerinin ön planda tutulacağı bir döneme girmemiz gerektiğinden bahsediyorum. ’’Moda’’, kişiliklerden yola çıkılarak, (hatta bazen çok da düşünmeyerek) hayatlarındaki iç ve dış etkilerden ve ön plana çıkarmak ya da gizlemek istediği bir takım jestlerin biraraya getirdiği bir yaşam biçimi ve tutku içeren çok önemli bir ortam. Modanın bir tutku ve yaşam biçimi, hatta büyülü bir mood olmasının yanında, zaman içerisinde kayıba uğradığı noktalarının da onarılması gerektiği gözden kaçırılmaması gereken bir konudur.
Hassas olunması gereken bir döneme giren Moda dünyasının, trendlerini yanı ilham ve çıkış noktalarını daha gerçekçiliğe, sadeliğe, minimal duygulara ve samimi bir kimlik arayışına doğru yönlendiği bir döneme girdiği yönünde bazı sinyaller hissediyorum.
Ve hatta, 90’ lı yılların sonrası için ne gibi bir moda tanımlaması ve kimlik verilmesi hakkında daha derine inilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Modanın ‘’Anti–age’’ prensipler taşıması gerektiğini ve bu sebeple düşünülerek özüne inilerek araştırması ve estetik olması için çaba harcanması, yani bakım ve özen duyularak yaşatılması gerektiyor.
Moda; hassasiyet, araştırma ve analiz gibi konular gerektirdiğinden, çok köklü bir araştırma yapılması, "moda psikolojisi" ve beraberinde yenilikçi bir Moda olgusu üzerinde çalışılması gerektiğine inanıyorum.
Modanın temeline baktığımızda kullanılacak o kadar çok çıkış noktası bulunmakta ki, bunun birsınırı olmadığını düşünüyorum. Şahsen ben bugünü takip ediyor ve yarına hazırlanıyorum. Gelecekte bu yıllardan bahsedilmesini istiyorum.
Moda Tarihine ve kültürüne duyulması gereken hassasiyetin günümüzde pek doğru ve bilinçli kullanılmadığını ve bu bilincin, günümüzü gelecek modasına taşımak ve yansıtmak için pek bir çaba sarfedilmediğini düşünüyorum.
Ziyaretinde bulunduğum bir çok uluslararası moda fuarını , sokakları ve yaşam stillerini takip etmenin ardından, ne gibi bir 2007 Yaz ‘ı ve sonrası bekliyor moda dünyası sizce?
Bu konu hakkında ki araştırma ve gözlem yazımı, bir designer/trendsetter olarak tüm detayları ile ‘’Anti–Age Sezonu‘’ isimli köşemden takip edebilirsiniz.
Sektörden herkese, zamanın ve teknolojinin tüketmediği, kendinden söz ettiren ve kendini kötü etkenlerden arındırmış, başarılı sezonlar diliyorum .
v
Gamze- Süper Mod.
BAKTABUL :: KARIŞIK :: Hanımların Yeri
1 sayfadaki 1 sayfası