BAKTABUL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

2 posters

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM Empty OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

Mesaj tarafından Onur Cuma Tem. 06, 2007 10:04 pm

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM
ÖNCELERİ ÇALIŞAN ANNELERİN BARINMA VE KORUNMA AMACIYLA YÖNELDİKLERİ KURUMLARA ARTIK DAHA KAPSAMLI BEKLENTİLERLE GİDİLİYOR. ANNE BABALAR ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ KONUSUNDA ÇEŞİTLİ KAYNAKLARDAN YARARLANARAK KURUMLARI DİKKATLE İNCELİYOR.

Gelişimin en hızlı olduğu 0-6 yaş döneminde çocuğa sunulacak eğitim ve öğrenme fırsatlarının önemi aileler ve çocuğa hizmet veren kurumlar tarafından benimsenmiş durumda. Önceleri çalışan annelerin barınma ve korunma amacıyla yöneldikleri kurumlara artık daha kapsamlı beklentilerle gidiliyor. Ailenin çocuğun bedensel, bilişsel, toplumsal, duygusal gereksinimlerini karşılamaya yetmediği, çocuğun gelişimsel kapasitesinin en üst düzeyde gerçekleşmesi için bilinçli seçilmiş uyarılara gereksinim olduğu kesin.

0-2 yaş dönemindeki hızlı gelişme anne ve babalar tarafından gözle görülecek şekilde tespit edilirken bu dönemde çocuğa bakacak yardımcıların çocuk gelişimi konusunda eğitilmiş olması her geçen gün yaygınlaşan bir görüş. Bebeğe dinletilen müzik, okunan kitaplar, onunla konuşma, göz göze iletişimin, fiziksel gereksinimlerinin karşılanması kadar önemli olduğu artık biliniyor.

Önce eğitimli bakıcılık daha sonra da akademik yönü sağlam, sevecen, öğrenme ve kişisel gelişime açık öğretmenler, çocuğu bugünden yarına taşırken, onun üreten, mutlu, yaşadığı topluma duyarlı yetişkinler olmasını hedefleyen programları uygulayan kurumların önemi artırıyor.

Anne babalar çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda basılı kaynaklardan, yayınlardan ve düzenlenen seminerlerden öğretmen ve kurumlara ilişkin ölçütler belirlemeli, kendi yaşam felsefesiyle harmanlayarak oluşturacakları ölçek doğrultusunda kurumları incelemeli. Bizim amacımız anne ve babalara belirledikleri ölçeklerle değerlendirecekleri kurum seçenekleri sunmak.

Unutmayınız ki anne baba olmak yaşamın insana sunduğu en önemli fırsatlardan biridir. Her anını doyasıya yaşamanızı dilerken, sevginizi bilgi ile, bilginizi sevgi ile desteklemenizin bu zevkli ve zorlu uğraşta işlerinizi kolaylaştıracağınızı umuyoruz.
Onur
Onur
Süper Mod.
Süper Mod.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM Empty Geri: OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

Mesaj tarafından Mert Çarş. Ağus. 08, 2007 6:11 pm

tşk..
Mert
Mert
MODERATÖR
MODERATÖR

- Similar topics