Pasta,Börek,Kek Tarifleri
+2
fergie
zuzuu
6 posters
BAKTABUL :: KARIŞIK :: Hanımların Yeri :: Yemek Tarifleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Pasta,Börek,Kek Tarifleri
Limonlu parfe...
MALZEMELER
1 kutu limonlu jöle
1 paket krem şanti
3 adet limon
1 bardak süt
limon kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI
1 paket krem şanti tarifine göre yapılır. Yüksek devirli mikserle 10 dakika çırpılır. Limonlu jölede aynı şekilde tarifine göre yapılır. 3
limonun suyu, kabuklarının rendesi ve isteğe bağlı 2 veya 3 bardak toz şeker ilavesiyle çırpılır. Büyük bir kasede jöle,limon suyu karışımı ve şantiyi karıştırarak 10 dakika çırpılır. Pyrex kaba boşaltılır ve buzdolabında bekletilir.
zuzuu- Yabancı
- Mesaj Sayısı : 14
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: Pasta,Börek,Kek Tarifleri
Fırında tava keki
Malzeme:
2 yemek kaşığı tereyağı
4 büyük boy yumurta
1/2 bardak un
1/2 bardak süt
Üzerine:
3 yemek kaşığı tereyağı
Bir limonun suyu
1/2 bardak pudra şekeri.
yapilisi:
Fırınınızı 220C'ye ısıtın, dökme demir tavanızda tereyağı, kısık ateşte eritin. Yumurta, un ve sütü iyice çırpın, erimiş tereyağı üzerine döküp tavanızı fırına verin. Üzeri kızarıp puf puf oluncaya kadar pişirin, 20dk kadar. Üzerine kullanacağınız tereyağı ufak bir kapta eritip, üzerinde oluşan köpükleri alın. Ateşten alıp, 5 dk. kadar bekletin, sonra pudra şekerini ince bir süzgeçten geçirin, bir kaseye alın. Pişince üzerine önce erimiş tereyağını, sonra limon suyunu ve en son da pudra şekerini serpiştirin, ikiye bölüp sıcak sıcak servis yapın.
zuzuu- Yabancı
- Mesaj Sayısı : 14
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: Pasta,Börek,Kek Tarifleri
Kahvaltı Keki
Malzemeler:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
10-15 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin
1 adet doğranmış domates
2 adet ince kıyılmış sivri biber
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Yapımı:
Bütün malzeme iyice karıştırılır, yağlanmış büyük kek kalıbına dökülür. Kek önceden ısıtılmıi 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
zuzuu- Yabancı
- Mesaj Sayısı : 14
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: Pasta,Börek,Kek Tarifleri
Elmalı Turta
Malzemeler:
2 büyük boy elma
yarım limonun suyu
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
8 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş veya yarım su bardağı z.yağı)
yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı kekun
(kekun yoksa 1 su bardağı un + 1 paket kabartma tozu)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/8 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1/3 su bardağı kuru üzüm (30 dak. ılık suda bekletilmiş)
1/4 su bardağı dolmalık fıstık
Hazırlanması:
Fırını 190C'ye getirin. 25cm çapındaki kek kalıbını yağlayıp unlayın. Artan unu silkeleyerek dökün.
Elmaları ince ince dilimleyin. Geniş bir kasede limon suyu ile karıştırarak kararmalarını önleyin. Kaseyi bir kenara alın.
Yumurta ve şekeri çırpın. Yağ, süt ve vanilyayı ekleyin.
Ayrı bir kaba unu eleyin. Kabartma tozu, tuz ve limon kabuğu rendesini una ilave edin.
Tahta bir kaşıkla unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin. Kuru üzümlerin suyunu süzün ve fıstıklarla beraber karışıma ekleyin.
Karışımı kalıba dökün. Elmaları daire şeklinde karışımın üzerine dizin. Fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. (pişip pişmediğini anlamak için temiz bir kürdanı kekin ortasına batrın, kürdan kuru çıkarsa pişmiş demektir.)
Keki soğutun, üzerine toz şeker serpip servis yapın.
Malzemeler:
2 büyük boy elma
yarım limonun suyu
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
8 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş veya yarım su bardağı z.yağı)
yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı kekun
(kekun yoksa 1 su bardağı un + 1 paket kabartma tozu)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/8 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1/3 su bardağı kuru üzüm (30 dak. ılık suda bekletilmiş)
1/4 su bardağı dolmalık fıstık
Hazırlanması:
Fırını 190C'ye getirin. 25cm çapındaki kek kalıbını yağlayıp unlayın. Artan unu silkeleyerek dökün.
Elmaları ince ince dilimleyin. Geniş bir kasede limon suyu ile karıştırarak kararmalarını önleyin. Kaseyi bir kenara alın.
Yumurta ve şekeri çırpın. Yağ, süt ve vanilyayı ekleyin.
Ayrı bir kaba unu eleyin. Kabartma tozu, tuz ve limon kabuğu rendesini una ilave edin.
Tahta bir kaşıkla unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin. Kuru üzümlerin suyunu süzün ve fıstıklarla beraber karışıma ekleyin.
Karışımı kalıba dökün. Elmaları daire şeklinde karışımın üzerine dizin. Fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. (pişip pişmediğini anlamak için temiz bir kürdanı kekin ortasına batrın, kürdan kuru çıkarsa pişmiş demektir.)
Keki soğutun, üzerine toz şeker serpip servis yapın.
zuzuu- Yabancı
- Mesaj Sayısı : 14
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: Pasta,Börek,Kek Tarifleri
Kabaklı börek
GEREKLİ SÜRE:1 saat 15 dakika
Malzeme:
6 yufka
4 kabak
4 yumurta
1 bardak yoğurt
4 çorba kaşığı tereyağı
1 bardak süt
1 bardak kaşar peyniri rendesi
1/2 demet dereotu
Tuz
Hazırlanması:
Kabakların üzerini kazıyıp rendeleyin.Tuzla biraz ovalayıp sıkın.Yoğurt 3 yumurta ve kıyılmış dereotu ile karıştırarak iç malzemesi yapın.
Orta boyda bir tepsiyi yağlayın.Bir kat yufka bir kat iç döşeyerek yağlayın.En üstteki yağlı yufkanın üzerini süt çırpılmış 1 yumurta ve kaşar rendesini karıştırarak dökün.Fırına sürüp 25 dakika tutun sonra servis yapın...
AFİYET OLSUN....
zuzuu- Yabancı
- Mesaj Sayısı : 14
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: Pasta,Börek,Kek Tarifleri
anasonlu bisküvi
GEREKLİ SÜRE:30 dakika
Malzeme:
1/2 bardak yumuşatılmış tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı anason
1 yumurta
150 g.un
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir tutam tuz
Hazırlanması:
Tereyağını tahta bir kaşıkla bir kap içinde iyice yumuşayıncaya kadar ezin.Şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin anasonu ve daha sonra da yumurtayı ilave edin.Unu tuzla birlikte azar azar katarak iyice yedirin.
Elde ettiğiniz hamuru küçük toplar haline getirerek yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.Birbirlerine değmemelerine özen gösterin.Her hamur tanesini suya batırılmış bir çatalla yassıltıp tepsiyi fırına sürün 15 dakika pişirip çıkardıktan sonra ılıtıp servis yapın.....
AFİYET OLSUN.....
Malzeme:
1/2 bardak yumuşatılmış tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı anason
1 yumurta
150 g.un
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir tutam tuz
Hazırlanması:
Tereyağını tahta bir kaşıkla bir kap içinde iyice yumuşayıncaya kadar ezin.Şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin anasonu ve daha sonra da yumurtayı ilave edin.Unu tuzla birlikte azar azar katarak iyice yedirin.
Elde ettiğiniz hamuru küçük toplar haline getirerek yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.Birbirlerine değmemelerine özen gösterin.Her hamur tanesini suya batırılmış bir çatalla yassıltıp tepsiyi fırına sürün 15 dakika pişirip çıkardıktan sonra ılıtıp servis yapın.....
AFİYET OLSUN.....
zuzuu- Yabancı
- Mesaj Sayısı : 14
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: Pasta,Börek,Kek Tarifleri
Yer Fıstığı Bisküvi
GEREKLİ SÜRE :30 dakika
Malzeme:
275 g.kek unu
1/2 tatlı kaşığı tarçın
275 g.margarin
1 bardak toz şeker
100 g.tuzlu yer fıstığı (ince kıyılmış olarak)
100 g.çekirdeksiz kuru üzüm
1-2 çorba kaşığı süt
Hazırlanması:
Unu ve tarçını birlikte eleyin.Margarini ve şekeri kabarana kadar birlikte köpürtün.Unu kıyılmış yer fıstığını kuru üzümü ve yumuşak bir hamur elde etmek için gereken miktarda sütü bir araya getirin.
Karışımın yarısını iki saça aralarında boşluk bırakarak kaşık kaşık dizin orta sıcaklıktaki fırında 10 dakika pişirin.Yassı bir bıçakla çıkarın İkinci parti hamuru pişirirken pişmiş olanları ızgaranın üstünde soğutun....
zuzuu- Yabancı
- Mesaj Sayısı : 14
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: Pasta,Börek,Kek Tarifleri
Marmelatlı Düğme Bisküvisi
Malzemeler :
26; 250 gr. yumuşak margarin,
• 2 adet yumurta,
• 150 gr. pudra şekeri,
• 1 paket kabartma tozu,
• 1 paket vanilya,
• Aldığı kadar un,
• 1 fincan su,
• 1 çay bardağı tuzsuz yeşil fıstık,
• 1 kahve fincanı marmelat.
Hazırlanışı :
Fıstık ve marmelat hariç tüm malzemelerle bir hamur yapın. Hamuru rulo haline getirip, fıstığa bulayın. 1 cm. eninde kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Ortalarına fındık kadar marmelat koyup, 180°C ısıtılmış fırında pişirin.
zuzuu- Yabancı
- Mesaj Sayısı : 14
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: Pasta,Börek,Kek Tarifleri
Bisküvili Kiremit Pasta
Malzemeler :
• 1 paket burçak bisküvi
• 1 paket kakaolu bisküvi
• 1 paket kakaolu puding
• 2,5-3 su bardağı süt
Hazırlanışı :
Pudingi paketinin arkasında belirtilenden daha az miktarda süt ile pişirip hazırlayın. Biraz soğuduktan sonra uzun bir servis tabağını ve 1 kase su hazırlayın. Burçak bisküvinin bir yüzünü suya batırıp puding sürün, tabağa dik bir şekilde koyun. (ilk bisküvi ayakta durmayabilir)
Daha sonra aynı şekilde kakaolu bisküvinin bir yüzünü ıslatın ve puding sürün diğer bisküvinin yanına koyun. Bu şekilde 1 burçak, 1 kakaolu olacak şekilde bisküviler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Kalan pudingi bisküvilerin üzerine ve yanlarına sürüp buzluğa kaldırın. 1 gece beklettikten sonra buzdolabına alın. Pastayı dilimlerken 45 derece açıyla keserek servis yapın
zuzuu- Yabancı
- Mesaj Sayısı : 14
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: Pasta,Börek,Kek Tarifleri
güneş pastası
GEREKLİ SÜRE:1 saat
MALZEME:
3 yumurta
125 g tereyağı veya margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 1/2 bardak şeker
1 1/2bardak un
badem
HAZIRLANIŞI:
yumurtalarla şekeri iyice dövdükten sonra sırasıyla eritilen yağı ve kabartma tozu ile karıştırıp elemiş olduğunuz unu ekleyin.Yaklaşık 23 cm çapında tercihen alt kısmı sabit olmayan yağlanmış bir kek kalıbına boşaltıp üzerine küçük parçalar halinde kesilmiş bademleri koyun ve önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin ve servis yapın.....
zuzuu- Yabancı
- Mesaj Sayısı : 14
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: Pasta,Börek,Kek Tarifleri
Pembe Siyah Kek
Malzeme:[color=#ff0000]
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 vanilya
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
200 gr. çilek
Yapilisi:
Geniş bir kapta yağ, şeker yumurta ve yoğurdu çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya dökün. Malzemeleri karıştırarak kek hamurunu hazırlayın. Başka bir kaba kakaoyu döküp üzerine hamurunuzdan iki yemek kaşığı ilave edin ve karıştırın. Kakaolu hamurunuzu hazırlayın. Diğer sade hamuruda çilek püresini ilave edin. Yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına ilk önce kakaolu hamuru döküp üzerine çilekli hamurdan ilave edin. 150 derece fırında 45 dakika pişirin.
[color:c182=#ff0000:c182]
zuzuu- Yabancı
- Mesaj Sayısı : 14
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: Pasta,Börek,Kek Tarifleri
Kremşantili Kek
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1/2 sıvı yağ
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Kek karışımını büyük boy borcama dökerek 175 derecede pişirin. Kreması için 2 fincan
un, 2 fincan şeker 1/2 su bardağı süt pişirin. 1 su bardağı sütle 1 paket krem şantiyi karıştırın. Soğuyan krema ile iyice çırpılarak sıcak kekin üzerine dökün. Servis yapılırken üzerine sıcak çikolata sosu dökün.
zuzuu- Yabancı
- Mesaj Sayısı : 14
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: Pasta,Börek,Kek Tarifleri
Mısırunlu Kek
Malzeme:
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
yarım su bardağı zeytinyağı
4 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
Yapilisi:
Yumurtaları ve şekeri mikserle karıştırın. Sırasıyla sütü ve zeytinyağını ilave edip karıştırmaya devam edin. Mısır unu ve kabartma tozunu da ekeleyin. Kek hamurunu yağlanmış unlanmış kalıba dökün. Mısır unlu keki 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Kek hafif soğuduktan sonra kesip üzerine hindistancevizi serperek servis yapın.
zuzuu- Yabancı
- Mesaj Sayısı : 14
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: Pasta,Börek,Kek Tarifleri
teşekkürler zuzuu hepsi çok güzel
fergie- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 484
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: Pasta,Börek,Kek Tarifleri
Çookk saol zuzu yazın işime gerek olacak...
empty- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 421
Kayıt tarihi : 10/06/07
Geri: Pasta,Börek,Kek Tarifleri
süperler saol
Onur- Süper Mod.
- Mesaj Sayısı : 1527
Kayıt tarihi : 20/06/07
BAKTABUL :: KARIŞIK :: Hanımların Yeri :: Yemek Tarifleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz