** Lezzetlİ Ve Kolay Tatlilar
+2
empty
By_HuSo
6 posters
BAKTABUL :: KARIŞIK :: Hanımların Yeri :: Yemek Tarifleri
1 sayfadaki 1 sayfası
** Lezzetlİ Ve Kolay Tatlilar
Pirinç Unu Helvası
Gereçler:250 gr pirinç unu
1 tepeleme yemek kaşığı badem veya çam fısıtığı
125 gr tereyağı veya margarinYarım lt süt
1 tepeleme su bardağı tozşeker
1 kahe fincanı pudraşeker
Yapılışı:1. Bir tencerede kabuğu çıkarılmış badem veya çamfıstığı yağla beraber pembe renkte kavurun. Pirinç ununu katın ve rengi dönünceye dek karıştırarak kavurun.
2. Sütle şekeri bir taşım kaynatıp helvaya boşaltın; arada karıştırarak tanelendirin. Servis tabağına boşaltın ve üzerine pudraşeker serpin.
Yoğurt Tatlısı
Gereçler:3 adet yumurta
250 gr yoğurt
Yarım su bardağı tozşeker
1,5 su bardağıun+ Yarım bardak irmik
1 kahve kaşığı karbonat
1 kahve fincanı tereyağı veya sıvıyağYarım limon kabuğu rendesi
Şurubu;
2,5 bardak tozşeker
2 bardak su
Yarım limon
Yapılışı:1. Yoğurtla şekeri porselen bir kapta tahta kaşıkla karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp karıştırmayı sürdürün. Un, irmik, limon kabuğu rendesi, karabonat ve eritilmiş yağ ilave edin.
2. Hamuru, yağlanmış bir tepsiye boşaltın ve 45-50 dk pembe renkte pişirin. Fırından çıkartıp üzerine sıcak şurubu dökün; kapalı olarak soğutun ve parçalara bölerek servis yapın
Gereçler:250 gr pirinç unu
1 tepeleme yemek kaşığı badem veya çam fısıtığı
125 gr tereyağı veya margarinYarım lt süt
1 tepeleme su bardağı tozşeker
1 kahe fincanı pudraşeker
Yapılışı:1. Bir tencerede kabuğu çıkarılmış badem veya çamfıstığı yağla beraber pembe renkte kavurun. Pirinç ununu katın ve rengi dönünceye dek karıştırarak kavurun.
2. Sütle şekeri bir taşım kaynatıp helvaya boşaltın; arada karıştırarak tanelendirin. Servis tabağına boşaltın ve üzerine pudraşeker serpin.
Yoğurt Tatlısı
Gereçler:3 adet yumurta
250 gr yoğurt
Yarım su bardağı tozşeker
1,5 su bardağıun+ Yarım bardak irmik
1 kahve kaşığı karbonat
1 kahve fincanı tereyağı veya sıvıyağYarım limon kabuğu rendesi
Şurubu;
2,5 bardak tozşeker
2 bardak su
Yarım limon
Yapılışı:1. Yoğurtla şekeri porselen bir kapta tahta kaşıkla karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp karıştırmayı sürdürün. Un, irmik, limon kabuğu rendesi, karabonat ve eritilmiş yağ ilave edin.
2. Hamuru, yağlanmış bir tepsiye boşaltın ve 45-50 dk pembe renkte pişirin. Fırından çıkartıp üzerine sıcak şurubu dökün; kapalı olarak soğutun ve parçalara bölerek servis yapın
By_HuSo- Yeni Üye
- Mesaj Sayısı : 48
Kayıt tarihi : 12/06/07
Geri: ** Lezzetlİ Ve Kolay Tatlilar
Paylaşım için saol by_huso
empty- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 421
Kayıt tarihi : 10/06/07
Geri: ** Lezzetlİ Ve Kolay Tatlilar
paylaşım için saol
fergie- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 484
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: ** Lezzetlİ Ve Kolay Tatlilar
rica ederim arkadaslar
By_HuSo- Yeni Üye
- Mesaj Sayısı : 48
Kayıt tarihi : 12/06/07
Geri: ** Lezzetlİ Ve Kolay Tatlilar
oo eline sağlık:)
pInaR- Süper Mod.
- Mesaj Sayısı : 1216
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: ** Lezzetlİ Ve Kolay Tatlilar
tşk ler yorum için saol
By_HuSo- Yeni Üye
- Mesaj Sayısı : 48
Kayıt tarihi : 12/06/07
Geri: ** Lezzetlİ Ve Kolay Tatlilar
yaa bunlar tam ögrenci işi
fergie- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 484
Kayıt tarihi : 11/06/07
Geri: ** Lezzetlİ Ve Kolay Tatlilar
yorumlar ıcın tşk ler
By_HuSo- Yeni Üye
- Mesaj Sayısı : 48
Kayıt tarihi : 12/06/07
Geri: ** Lezzetlİ Ve Kolay Tatlilar
emegine sağlıkk
Gamze- Süper Mod.
- Mesaj Sayısı : 1224
Kayıt tarihi : 13/06/07
Geri: ** Lezzetlİ Ve Kolay Tatlilar
seninde yorumuna saglık
By_HuSo- Yeni Üye
- Mesaj Sayısı : 48
Kayıt tarihi : 12/06/07
BAKTABUL :: KARIŞIK :: Hanımların Yeri :: Yemek Tarifleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz