BAKTABUL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Çorbalar

3 posters

Aşağa gitmek

Çorbalar Empty Çorbalar

Mesaj tarafından zuzu Perş. Haz. 21, 2007 8:17 pm

ŞEHRIYELI TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER

1.5 çay kaşığı karabiber
1.5 çorba kaşığı tel şehriye
Yarım tavuk
1 küçük domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış)
1.5 litre su
1/4 demet Maydanoz
1/4 çorba kaşığı limon suyu
2 küçük kuru soğan, soyulmuş
Yeterince tuz

5 kişilik


HAZIRLANIŞI

Tavuğu, soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatın.
Üzerine gelen köpüğü kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirin.
Pişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun, sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın.
Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup 5 dakika kadar kaynatın. Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatıp lezzetini kontrol edin. Servis yaparken üzerine maydanoz koyabilirsiniz.
zuzu
zuzu
MODERATÖR
MODERATÖR

Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Çorbalar Empty Geri: Çorbalar

Mesaj tarafından zuzu Perş. Haz. 21, 2007 8:17 pm

Şehriyeli Tavuk Çorbası

1 adet tavuk budu
1 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvıyağ
6 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Tavuk budu 6-7 bardak suyla yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra didiklenir. Tencereye un ve svıyağ konur, unun kokusu gidene kadar kavrulur. Üzerine elde edilen 6 su bardağı tavuk suyu konur. Kaynama noktasına gelince şehriye atılır, 10 dakika haşlanır. Daha sonra hazırlanan tavuk eti atılır. Tuz serpilir, bir taşım kaynatılır.
zuzu
zuzu
MODERATÖR
MODERATÖR

Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Çorbalar Empty Geri: Çorbalar

Mesaj tarafından zuzu Perş. Haz. 21, 2007 8:18 pm

Yoğurtlu köfteli çorba

150 gr. orta yağlı kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
1 kase yoğurt
tuz, karabiber

Kıyma, ıslatılmış sıkılmış ekmek içi tu ve karabiber iyice yoğrulur, harçtan fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Unlu tepsiye konur, ızgarada pişirilir.
Tencereye sıvıyağ ve bir çorba kaşığı un konur, un pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine diğer tarafta karıştırılmış 5 su bardağı su ve yoğurt karışımı eklenir, kaynatılır, çorbaya ızgarada pişirilmiş köfteler ve tuz katılır 5-10 dakika sonra ateşten alınır.
zuzu
zuzu
MODERATÖR
MODERATÖR

Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Çorbalar Empty Geri: Çorbalar

Mesaj tarafından zuzu Perş. Haz. 21, 2007 8:18 pm

İŞKEMBE ÇORBASI

MALZEMELER:

-1 kg. dana işkembesi
-2 kaşık un
-2 çorba kaşığı yağ
-3- 4 diş sarımsak
-2 kahve fincanı sirke
-Yarım kahve kaşığı kırmızı biber
-Tuz

YAPILIŞI:

1- İşkembe yıkanır. Bir avuç tuzla tuzlanıp, iç içe geçirilip, birkaç saat bırakılır. Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır.
2- 8- 10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır. Soğuyunca ince ince kıyılır.
3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Kıyılmış işkembe ve haşlama suyu konup 2- 3 taşım kaynatılır.
4- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür. Sarımsaklı sirke ile servis yapılır.

Not: Haşlama suyunun yağlarını kullanmayınız.
zuzu
zuzu
MODERATÖR
MODERATÖR

Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Çorbalar Empty Geri: Çorbalar

Mesaj tarafından zuzu Perş. Haz. 21, 2007 8:19 pm

İŞKEMBE ÇORBASI

MALZEMELER

1 adet dana işkembesi
1 adet yumurta
yarım limon
sarmısak
sirke
tuz


HAZIRLANIŞI

Yarım kilo dana kemiğini kaynatın, köpüklerini delikli bir kepçe ile alın. İşkembeden ayrılan üç büyük parçayı, kemiklerin içine atın. Yumuşacık oluncaya dek kaynatın. Pişince kemikleri çıkarıp, atın. Soğuduktan sonra işkembeleri bıçak yardımıyla ince ince kıyın. Bir kaseye iki yemek kaşığı dolusu un, yarım su bardağı soğuk su koyup bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın. Sonra kemiğin sıcak suyundan iki kepçe ilave edin ve doğradığınız işkembelerle beraber et suyuna katıp pişirin. İçilecek kıvama geldiğinde ateşten alın. Et suyunda çırpılmış bir yumurta sarısını çorbaya ilave edin.Bir yemek kaşığı tereyağı eritin, biraz soğuduktan sonra toz kırmızı biberi ilave edip, çorbanın üzerine gezdirin. 3-4 diş ezilmiş sannısağa bir miktar sirke ve yarım limon sıkıp, servis yapın.
zuzu
zuzu
MODERATÖR
MODERATÖR

Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Çorbalar Empty Geri: Çorbalar

Mesaj tarafından zuzu Perş. Haz. 21, 2007 8:19 pm

Etli Köy Çorbası

1 fincan mısır
1 fincan bezelye
1 Su bardağı un
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı yoğurt
50 gr. köfte
1 yumurta
tuz, biber, nane
1 litre su

Un yoğurt ve margarin, bir kapta çırpılır, diğer taraftan 4 bardak su kaynatılır, tavay 1 kaşık margarin konur sırasıyla; köfte, mısır, ve bezelye kızartılır, kızarankar kaynar suya atılır, en son
olarak ta unlu karışım eklenir ve çorba kaynatılır. Afiyet Olsun.

zuzu
zuzu
MODERATÖR
MODERATÖR

Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Çorbalar Empty Geri: Çorbalar

Mesaj tarafından zuzu Perş. Haz. 21, 2007 8:20 pm

Düğün Çorbası

Yarım koyun gerdanı
2 kahve fincanı un
Yarım bardak süt
havuç, soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 litre etsuyu
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz

Koyun boynuna havuç, soğan ve 3 litre su katılır. Su 2 litreye düşene kadar kaynatılır. Küçük bir kapta unla yarım bardak sütü, iyice karıştırarak elde edilen süzülmüş et suyuna katın. Boyun etini iyice temizleyip, küçük küçük doğrayıp çorbaya katın. Tereyağını kızdırın, Kırmızı biber ekleyerek çorbaya katın.
zuzu
zuzu
MODERATÖR
MODERATÖR

Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Çorbalar Empty Geri: Çorbalar

Mesaj tarafından zuzu Perş. Haz. 21, 2007 8:21 pm

DÜĞÜN ÇORBASI

MALZEMELER:

-10 bardak et suyu
-3 çorba kaşığı un
-2 yumurta
-2 limon
-2 parça et (haşlanmış)
-2 kaşık yağ
-1 kahve kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI:

1- Et suyu tencerede kaynatılır. Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak, ezilir.
2- Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
3- Yağ ısıtılır. Küçük doğranmış et ile 1- 2 defa çevrilir. Kırmızı biber katılıp çorbaya dökülür.
zuzu
zuzu
MODERATÖR
MODERATÖR

Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Çorbalar Empty Geri: Çorbalar

Mesaj tarafından zuzu Perş. Haz. 21, 2007 8:21 pm

DÜĞÜN ÇORBASI

MALZEMELER

1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız
1 çay kaşığı kırmızı biber
9 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurta sarısı
12 su bardağı su
1 adet limon
150 gr un
biber
tuz


HAZIRLANIŞI

Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin. 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın. Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın.
Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın. Pişen çorbadan azar azar ilave edip. Çorba kabına boşaltın. 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis yapın.
zuzu
zuzu
MODERATÖR
MODERATÖR

Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Çorbalar Empty Geri: Çorbalar

Mesaj tarafından zuzu Perş. Haz. 21, 2007 8:22 pm

Yayla Çorbası

6 bardak etsuyu
4 çorba kaşığı pirinç
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kaşık kuru nane

Etsuyuna pirinç ilave edilerek tuzla beraber kaynatılır. Başka bir kapta yoğurt, un, yumurta sarısı 1 bardak suyla karıştırılır. Kaynayan etsuyuna yavaş yavaş eklenerek biraz daha pişirilir. Tereyağında kavrulan kuru nane, çorbanın üzerine konur ve servis yapılır.
zuzu
zuzu
MODERATÖR
MODERATÖR

Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Çorbalar Empty Geri: Çorbalar

Mesaj tarafından zuzu Perş. Haz. 21, 2007 8:22 pm

YAYLA ÇORBASI

MALZEMELER:

-10 bardak et suyu
-Yarım bardak pirinç
-1,5 çorba kaşığı un
-1 yumurta
-2 bardak yoğurt
-2 çorba kaşığı yağ
-2 kahve kaşığı kuru nane
-1 kahve kaşığı kırmızı biber
-Tuz

YAPILIŞI:

1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Et suyunda iyice haşlanır.
2- Yoğurt, un ve yumurta çarpılıp, et suyu ile sulandırılır.
3- Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilir.
4- Kuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür.
zuzu
zuzu
MODERATÖR
MODERATÖR

Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Çorbalar Empty Geri: Çorbalar

Mesaj tarafından zuzu Perş. Haz. 21, 2007 8:23 pm

Tarhana Çorbası

2 Çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı yağ
3 su bardağı etsuyu
Yarım su bardağı su
bir miktar kırmızı toz biber
yeteri kadar tuz

Bir kap içinde tarhana, yarım bardak soğuk su ile ıslatılır. Çorba pişeceği kap içinde et suyu kaynatılır. Islatılmış tarhana bir telle karıştırarak et suyuna yedirilir. Ağır ateşte pişirilir. Yağda kavrulmuş kırmızı biber, zar gibi ince küçük doğranmış yağda kızarmış ekmek üzerine konur, servis yapılır.
zuzu
zuzu
MODERATÖR
MODERATÖR

Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Çorbalar Empty Geri: Çorbalar

Mesaj tarafından Gamze Perş. Haz. 28, 2007 4:05 pm

iştahım kabardı zuzu cum saol Smile
Gamze
Gamze
Süper Mod.
Süper Mod.

Mesaj Sayısı : 1224
Kayıt tarihi : 13/06/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Çorbalar Empty Geri: Çorbalar

Mesaj tarafından Onur Ptsi Tem. 02, 2007 1:27 pm

paylasım ıcın saol
Onur
Onur
Süper Mod.
Süper Mod.

Mesaj Sayısı : 1527
Kayıt tarihi : 20/06/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz