BAKTABUL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mimari engelli bir ülkeyiz

4 posters

Mimari engelli bir ülkeyiz Empty Mimari engelli bir ülkeyiz

Mesaj tarafından pInaR C.tesi Haz. 30, 2007 1:57 pm

Önceki gün Swiss Otel'de düzenlenen TOFD'nin Engelsiz Eğitim projesine pek çok ünlü destek verdi.

Mimari ihmallerden dolayı okulların çoğunda engelli çocukların eğitime katılamaması ve bu nedenle nitelikli çalışanlar olarak dış yaşama adapte olamamaları gibi önemli sorunların konuşulduğu toplantıya Metin Şentürk, Oktay Kaynarca ve Hakan Altun katıldı. cvkaydet.com , sitesi ise 1 yıllık gelirini TOFD'nin Engelsiz
Eğitim projesine bağışladı. Konuklardan Oktay Kaynarca "Ülkemizde hala bu mesele konusunda çok net bir aydınlanma ve bilinçlenme yok. Zaman zaman omurilik engellisi olsam ve tek başıma sokağa çıksam bunu becerebilir miyim diye düşünüyorum, şartların çok uygun olmadığını görüyorum. Hepimizin başına gelebilecek birşey. Toplumumuzu daha bilinçlendirmek gerekiyor" sözlerinin ardından "Avrupa'da yol kenarlarında engelli işareti varsa çok dikkat ediyorlar, araba parketmeyi bırak yanından bile geçmiyorlar. İnsanların hayatı normal insanların hayatına eşdeğer" dedi. Metin Şentürk ise "Biz aynı zamanda mimari engelli bir ülkeyiz. Sorunlarımızın sonu gelmiyor. Tüm sanatçılarımız işin ucundan birazcık tutsalar ses getirir" dedi. Hakan Altun da bunun Herkesin başına gelebileceğini, talihsiz bir olay sonucu hayatlarına engelli olarak devam eden insanlara her zaman destek olma mız gerektiğini söyledi. Daha sonra 3 ünlü projeye destek amacıyla 3430'a mesaj gönderdi.

Oktay Çok Fantastik

Katıldıkları toplantı sonrasında kamera karşısında şakalaşan ünlülerden MEtin Şentürk yakın arkadaşları hakkında "Hakan Altun sanat dünyasındaki ender insanlardan biri, Oktay ise biraz daha fantastik. Mesela Hakan ve ben biraz daha düzüz, sıradanız arkadaşımız biraz daha large" dedi. "Bunun altından çok şey çıkar" diyerek Şentürk'ten söylediklerini toparlamasını isteyen Kaynarca, daha sonra karşı atağa geçerek "Metin fantastik ve fantezi bir adamdır ama evlendikten sonra süt dökmüş kediye döndü. Saat 21:30'dan sonra dışarı çıkamıyor, telefonlara çıkmıyor, kimseye göz ucuyla bile bakmıyor. Evli Metin ve bekar Metin arasında çok fark var. Okulun da çapkınıydı" dedi.

Kaynarca, "Biz böyle mutluyuz"

Kaynarca daha sonra Özgü Namal ile olan ilişkisinin akibeti konusunda "Aile gibi yaşamak için evlenmek gerekmiyor bana göre. Toplumumuzda sevgili olanları evlendirme merakı var. Ama biz böyle mutluyuz" dedi.

Benim Kafam Çatlak

Kısa bir süre önce beyninden iki ameliyat geçiren Hakan Altun ise enerjik tavırlarıyla dikkat çekti. Şentürk'ün "Benim gözlerim görmüyor" sözlerine "Benim de kafam çatlak" cevabını veren Hakan Altun herkesi kahkahaya boğdu. Altun "Tümörün alındığı bölgede olan bir apse yüzünden ikinci ameliyatı geçirdim. Çok korkulacak birşey değildi. Şimdi çok iyiyim. Üzüldüğüm şeyler var. Dünyadaki en büyük servet sağlıktır. Temmuz ayında konserlere başlayacağım. Doktorum bana sağlıklısın demese işlerime asla başlamam" çıklamasıyla kendisi hakkında yazılı basında çıkan haberlere çok üzüldüğünü belirtti. Hayata döndükten sonra psikolojisinin bozulduğunu anlatan ünlü sanatçı "4 aydır çalışmıyorum.stres, yorgunluk yasak. 7 Temmuz'da Bursa'da, annemin doğumününde ilk konserim var. Doktor tekrar ameliyat dediğinde o kadar demoralize oldum ki, eve gelir gelmez sakal kesme makinemle saçlarımı kestim. Çok üzüldüm" dedi. Altun, Bar programlarımı iptal ettiğini ama açıkhava konserleri yapacağını açıkladı.
pInaR
pInaR
Süper Mod.
Süper Mod.

Mimari engelli bir ülkeyiz Empty Geri: Mimari engelli bir ülkeyiz

Mesaj tarafından Gamze C.tesi Haz. 30, 2007 5:40 pm

ewt doru biraz öleiz
Gamze
Gamze
Süper Mod.
Süper Mod.

Mimari engelli bir ülkeyiz Empty Geri: Mimari engelli bir ülkeyiz