Etli Yemekler
+2
empty
zuzu
6 posters
BAKTABUL :: KARIŞIK :: Hanımların Yeri :: Yemek Tarifleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Etli Yemekler
Arnavut Yahnisi (5 Kişilik)
MALZEMELER
1 Kuzu Ciğeri
500 gr Kuzu Eti
100 gr Mantı Hamuru
1 Avuç Nohut
1 Adet Sivribiber
1-2 Arnavut Biberi
1 Pırasa
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Kekik
1 Kuzu Beyni
2 Çorba Kaşığı tereyağı
1 Adet Soğan
HAZIRLANIŞI
Tereyağını bir tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçiminde doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun. İçine yeterince suyu ilave edin.
Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun. Pişerken küçük kesilmiş ciğer, sivribiber, arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ilave edin. Kısık ateşte birlikte pişirin.
Pırasayı yıkayıp, ayıklayın. Halka halka doğrayın. Tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak tencereye alın. 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.
zuzu- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07
Ançuez Soslu Hindi
Ançuez Soslu Hindi (4 Kişilik)
MALZEMELER
1 havuç
1 sap kereviz
1 soğan
1 çorba kaşığı elma sirkesi
500 gr taze hindi göğüs eti
1 yumurta
3 ançüez filetosu
3-4 dal maydanoz
Zeytinyağı, tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Tencerede bol miktarda su kaynatın, doğranmış havuç, kereviz, soğan ve sirkeyi ekleyin. Bir kaç dakika daha kaynatıp hindiyi ilave edin. Kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin.
Soğuyunca suyunu süzüp çorba için ayırın. Katı pişmiş yumurtayı doğrayın. Önceden 1-2 dakika suda bekletilmiş ançüez, yumurta, maydanoz, sirke, tuz, karabiber ve zeytinyağını blendardan geçirerek krema haline getirin. Hindiyi dilimleyin ve sos ekleyerek servis yapın.
zuzu- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07
Biftek Dolması
Biftek Dolması
Malzeme:
500 gr. kontrfile
2 Sap pırasa
125 gr. tulum peyniri
1 Adet yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
tuz
biber
un
domates suyu
Yapilisi:
Kontrfileyi çok ince dilimler halinde kesiniz. Sinir ve yağlarını alınız. Çok iyi döverek inceltiniz. Pırasaların meyaz tarafını 6 - 7 santim boyunda kesiniz. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Öte yandan peynirin içine yumurtanın sarısını katarak karıştırınız. İçine kekik ince kıyılmış maydanoz,bir çorba kaşığı tereyağı katıp çatalla karıştırınız. Yassılaştırdığınız kontrfilelerin içini yoğurtla sıvayınız. Üzerine maydanozlu peyniri yayınız. Yoğurda buladığınız haşlanmış pıarasayı ortasına koyup, eti pıarasanın üzerine dolayınız. Açılmaması için bir iplikle sarınız. Kızdırılmış yağda iyice iki tarafınıda kızartınız. Sıcak bir tabağa alınız. Üzerine yağda kavurduğunuz unu, domates suyuyla sulandırıp dökünüz. Domatesli pirinç lapasıyla sıcak sıcak ikaram ediniz.
zuzu- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07
Lalapaşa Dolması
LalapaŞa Dolmasi
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
Koyunun göğüs tarafından çıkarılacak ve kemiksiz olarak 1 kilo 200 gram gelecek bir et parçası,
250 gram uykuluk,
100 gram kuyruk yağı,
4 yumurta,
150 gram konserve iç bezelye,
1 dilim bayat ekmek içi,
ekmek içini ıslatacak kadar süt,
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşer peyniri,
1.5 çorba kaşığı çam fıstığı,
1 tutam merzengûş otu,
1 tutam kekik,
1 demet maydanoz,
1 defne yaprağı,
1 havuç,
1 sap kereviz,
1 baş soğan,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
100 gram sosis,
150 gram karışık salam.
Yapımı:
Bayat ekmek içini sütte ıslayın. Kemiksiz olarak ve göğüs tarafından çıkarılacak olan bir parça eti kendiniz kesin veya kasabınıza bir ucu açık üç kenarı bitişik bir cep biçiminde kestirin. Koyunun kuyruk yağını tavla zarı küçüklüğünde parçalara doğrayıp kaynar tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra suyunu süzün.
Sosisle salamları makineden geçirerek kıyın. Uykulukların zarlarını çıkardıktan sonra bunları kaynar tuzlu suda haşlayın ve sudan çıkarıp kurulayın, tavla zarı küçüklüğünde parçalara doğrayın. Üç yumurtayı kayısı tâbir edilen biçimde haşlayıp dikkatle kabuklarını soyun ve bir kenara bırakın. Bezelye kutusunu açıp içindeki bezelyeleri, sularını süzerek çıkarın. Büyük bir porselen kâseye küçük parçalara doğranmış uykulukla kuyruk yağını, kıyılmış sosisle salamı, bezelyeleri, rendelenmiş kaşer peynirini, çam fıstığını, merzengûş otuyla kekiği ve kıyılmış defne yaprağını, yıkanmış ve kıyılmış maydanozu, sütte ıslatıldıktan sonra ufalanmış ekmek dilimini katın. Tuzunu ve biberini de serptikten sonra bir kenarda çiğ olarak bırakılmış yumurtayı içine kırın. Tahta bir kaşıkla karıştırarak bunları birbirlerine yedirerek iyice yoğurun. Harcı, kaşıkla cep haline getirdiğiniz ete doldurmaya başlayın. Harcın dörtte birini cebe doldurunca bunu iyice yerleştirin. Sonra bir kenarda duran tüm kayısı yumurtalardan birini cebe koyup kalan harcın üçte birini bunun üstüne doldurun. İkinci yumurtadan sonra kalan harcın yarısını, son yumurtadan sonra da harcin geri kalanını cebe doldurun. Böylece harç tamamlanınca sağlam ve temiz bir sicimle cebin ağzını bir çuvaldızın yardımıyle dikin. Eti dışarıdan da bir salam bağlar gibi bağladıktan sonra bir tencereye oturtun. Bunun üstüne üstü kazındıktan ve yıkandıktan sonra küçük parçalara doğranmış havucu, kabukları soyulduktan sonra iri iri doğranmış soğanı, küçük parçalara doğranmış bir sap kerevizi atın. Etin üstünü rahatça örtecek kadar da tuzlu kaynar su döktükten sonra kabı orta ısılı bir ateşe oturtun. Etin suyu kaynamaya başlayınca tencerenin ağzını örtün ve gerektikçe kaynar su katarak lalapaşa dolmasını bir saat kadar çok hafif bir ateşte pişirin.
Bu sürenin sonunda kontrol edin. Et iyice pişmişse tencereyi ateşten indirin, yok daha pişmemişse iyice pişinceye kadar ateşte tutun.
Lalapaşa dolması pişince tencereyi ateşten indirip bir kenarda onbeş dakika kadar dinlendirin. Sonra et dolmasını kevgirle suyundan çıkarıp servis tabağına yerleştirin, dilimleyin. Beri yanda tenceredeki suyu içindekileri ezerek ince delikli süzgeçten geçirin ve kuvvetli bir ateşe koyup bir taşım kaynatın. Sonra bu kaynar salçayı sıcak bir yerde tutulan servis tabağındaki dilimlerin üstüne döküp sıcak sıcak servis yapın. Bazı kimseler lalapaşa dolmasını soğuk olarak servis yapmak isterler.
Siz de soğuk olarak servis yapacaksanız, et dolmasını tencereden çıkarınca düz bir tabağa oturtun. Üstüne de düz bir tabak örttükten ve bir ağırlıkla da bastırdıktan sonra buz dolabına kaldırın. Lalapaşa dolmasını, buz dolabında en azından üç saat kaldıktan sonra dolaptan çıkarıp dilimleyin ve servis tabağına düzenli bir biçimde yerleştirin. Tabağın çevresini de yeşil salata, marul yaprakları veya domates dilimleriyle turpla süsledikten sonra servis yapın.
zuzu- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07
Mantar Soslu Et Sarma
Mantar Soslu Et Sarma
Malzemeler
300 gr mantar
5 Çorba kaşığı margarin
1 Diş sarımsak
3-4 Dal maydanoz
80 gr sucuk
8 Dilim salam
8 Dilim dana biftek
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı sirke
Yarım su bardağı su
3 Çorba kaşığı süt kreması
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
* Mantarları yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin.
* Margarinin yarısını eritin.
* 1 diş ince kıyılmış sarımsağı ilave edip pembeleştirin.
* Mantarları ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin.
* Tuz ve karabiber serpip ateşi kısın.
* Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin.
* Hazırladığınız bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alıp sıcak bekletin.
* Tavada kalan karışıma ise küp doğranmış sucuk ve iri doğranmış salamı ilave edin.
* Salam ve sucuklu karışımı bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın.
* Biftekleri salamlı karışımla doldurup rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun.
* Üzerlerine un serpin.
* Kalan yağı ayrı bir tavada kızdırın.
* Et rulolarını ilave edip çevirerek kızartın.
* Sirke ve yarım su bardağı su ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin.
* Beklettiğiniz mantarı et rulolarının üzerine yayın ve 3 dakika daha pişirin.
* 3 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın.
* Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.
zuzu- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07
Sebzeli İncik
Sebzeli İncik
Malzemeler
2 Adet soğan
1-2 Diş sarımsak
2 Adet havuç
Fesleğen
2 Adet çarliston biber
Un
30 gr tereyağı
4 Dilim dana incik(100 er gr ağırlığında 4 santim kalınlığında)
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr parça domates
250 ml. etsuyu(tablet)
Yarım demet maydanoz
1 Yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Tuz, karabiber, kekik
Mutfak
Zorluk 2
Süre 120 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
* Soğan, sarımsak ve havuçları soyun.
* Biberleri ayıklayın ve hepsini küp şeklinde doğrayın.
* Eti, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
* Una bulayıp, sirkeleyin.
* Tereyağı ve zeytinyağını yassı bir kızartma tenceresinde kızdırın.
* Etlerin her iki tarafını da güzelce kızartın.
* Doğradığınız sebzelere fesleğen ve kekikleri de katıp, çevirin.
* Parça domatesleri ve 125 ml etsuyu tabletini ilave edin.
* Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 1.5 saat yavaş yavaş pişirin.
* Pişerken ara sıra kalan et suyunu katın.
* Maydanozu kıyın ve limon kabuğu rendesiyle karıştırın.
* Tuz ve karabiberle tatlandırın.
* Limon kabuğu rendesini ve maydanoz karışımını üzerlerine serpin.
2 Adet soğan
1-2 Diş sarımsak
2 Adet havuç
Fesleğen
2 Adet çarliston biber
Un
30 gr tereyağı
4 Dilim dana incik(100 er gr ağırlığında 4 santim kalınlığında)
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr parça domates
250 ml. etsuyu(tablet)
Yarım demet maydanoz
1 Yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Tuz, karabiber, kekik
Mutfak
Zorluk 2
Süre 120 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
* Soğan, sarımsak ve havuçları soyun.
* Biberleri ayıklayın ve hepsini küp şeklinde doğrayın.
* Eti, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
* Una bulayıp, sirkeleyin.
* Tereyağı ve zeytinyağını yassı bir kızartma tenceresinde kızdırın.
* Etlerin her iki tarafını da güzelce kızartın.
* Doğradığınız sebzelere fesleğen ve kekikleri de katıp, çevirin.
* Parça domatesleri ve 125 ml etsuyu tabletini ilave edin.
* Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 1.5 saat yavaş yavaş pişirin.
* Pişerken ara sıra kalan et suyunu katın.
* Maydanozu kıyın ve limon kabuğu rendesiyle karıştırın.
* Tuz ve karabiberle tatlandırın.
* Limon kabuğu rendesini ve maydanoz karışımını üzerlerine serpin.
zuzu- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07
Letafet Kebabı(osmanlı)
LETAFET KEBABI (Osmanli)
Kullanılacak malzeme (4 kişi için) :
500 gram süt danası eti,
2 baş soğan,
30 gram margarin yağı,
1 kaşık zeytinyağı,
1 elma,
1 kaşık un,
yeteri kadar tuz.
Yapımı:
Soğanları ince ince doğradıktan sonra tuzlayın ve zeytinyağıyla hafif ateşte kavurun. Eti kuşbaşı doğradıktan sonra unlayın ve margarin yağıyle orta derece ateşte kavurun. Yeteri kadar tuz serptikten sonra kavrulmuş olan eti kavrulmuş soğanlarla birlikte pyrex bir tencereye koyun. Kabuğu soyulmuş yuvarlak ve ince kesilmiş elmaları etin üstüne dizin, pyrex tencerenin kapağını örtüp hafif ısılı bir fırına sürün ve 2 saat pişirin. Patatesler pişince pyrex kabın ağzını açmalı ve kızarmış patatesle birlikte sıcak sıcak servis yapın.
Kullanılacak malzeme (4 kişi için) :
500 gram süt danası eti,
2 baş soğan,
30 gram margarin yağı,
1 kaşık zeytinyağı,
1 elma,
1 kaşık un,
yeteri kadar tuz.
Yapımı:
Soğanları ince ince doğradıktan sonra tuzlayın ve zeytinyağıyla hafif ateşte kavurun. Eti kuşbaşı doğradıktan sonra unlayın ve margarin yağıyle orta derece ateşte kavurun. Yeteri kadar tuz serptikten sonra kavrulmuş olan eti kavrulmuş soğanlarla birlikte pyrex bir tencereye koyun. Kabuğu soyulmuş yuvarlak ve ince kesilmiş elmaları etin üstüne dizin, pyrex tencerenin kapağını örtüp hafif ısılı bir fırına sürün ve 2 saat pişirin. Patatesler pişince pyrex kabın ağzını açmalı ve kızarmış patatesle birlikte sıcak sıcak servis yapın.
zuzu- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07
Saray Kebabı
Saray Kebabı
MALZEMELER
4 adet yufka
yarım kilo kuzu kuşbaşı
1 kutu garnitür
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı salça
başemel sos için;
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yağ
kaşar peynir
YAPILIŞ TARİFİ
Önce kebabın içini hazırlayalım.Bir tencereye bir miktar yağ koyun.Soğanı
çok ince kıyıp tencereye alın.Etleri ilave edip kendi suyuyla pişmeye
bırakın.Etler iyice piştikten sonra salçayı ilave edin ve kavurun.Salçada
kavrulduktan sonra garnitürü ilave edin.Daha sonra bir su bardağı su
koyup kaynatın.İç suyunu iyice çekmiş olmalı.
Yufkaları üst üste serip dörde bölün.İki üçgen parçayı üst üste koyup,bir
kaseye oturtun.İçine önceden hazırladığınız içten bir kepçe
koyun.Yufkaların dışa sarkan uçlarını etlerin üzerine kapatın daha sonra
ters çevirerek tepsiye koyun.
Sos için margarini eritin.Unu ilave edin.Un sararmaya başlayınca sütü ilave
edin.Koyulaşana kadar karıştırın.Ateşten alarak yufkaların üzerine
gezdirin.Kaşar rendesini de serpin ve fırına atıp kaşarlar eriyene kadar
fırında tutun.
zuzu- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07
Köfteli Alinazik Kebabı
KÖftelİ Alİnazİk Kebabi
MALZEMELER:
Yarım çay bardağı mısır Yağı
1 çorba kaşığı margarin
500 gram yoğurt
3 adet patlıcan
250 gram kıyma
5-6 adet sivri biber
maydanoz
2 adet domates
1 adet limon
Pulbiber
karabiber
tuz
kimyon
2 diş sarmısak
HAZIRLANIŞI: Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin. Bu arada kıymaya tuz, karabiber, kimyon, 1 diş dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Kıymadan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Yapışmaz yüzeyli tavada yağda kızartın. Uzun uzun dilimlenmiş biberleri ve irice doğranmış domatesleri de yapışmaz yüzeyli tavada yağsız olarak hafifçe kızartın. Köftelerle birlikte domates ve biberleri de çöp şişlere dizin. Diğer tarafta patlıcanları ince kıyın. İçerisine yoğurt ve 1 diş dövülmüş sarmısak katın. İyice karıştırın. Üzerine köfte şişlerini yerleştirin. Son olarak pulbiberi Teremyağ ile iyice çevirip, yemeğin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın
zuzu- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07
Fırında Kaşarlı Şiş Kebabı
Fırında Kaşarlı Şiş Kebap
Malzemeler
1 kg kuş başı et
1 baş soğan
3-4 diş sanmsak
2 kaşık yoğurt
1 kaşık salça
200 gr. kaşar peyniri
Kimyon, karabiber, tuz, pul biber.
Yapilisi:
Verilen malzeme karıştırılıp bekletilecek (en az 2 saat). Şişe dizerken etin boyuna boyuna dizilecek. Tepsi yağlandıktan sonra tepsiye dizilen şişler 200 dereceli fırında pişirilir. Piştikten sonra kaşar peynir rendesi üzerlerine konur ve bir beş dakika daha fırına atılır. Kaşarlar eriyince servis
zuzu- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07
Kuzu Çiftlik Kababı
Kuzu Çiftlik Kebabı
Malzeme; --------
1 kilo but ve kol tarafından kuzu eti
3 baş soğan
3 çorba kaşığı margarin
3 adet iri domates
3 adet biber
3 demet taze soğan
1 er demet dereotu, maydanoz,
tuz ve kekik
Yapılışı; ---------
Önce eti hazırlayalım ya da kasaba hazırlatalım, kuzu etinin yassı ve ince kesilmiş olması gerekiyor. Pişirme kabına margarini atalım, yarım daire
şeklinde doğranmış kuru soğanı ilave edelim, harlı ateşte karıştırarak pişirelim, üzerine hazırladığımız eti ve taze soğanı ve biberi koyalım. Et
suyunu salınca kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesi ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu, karabiber, tuz ve kekiği koyalım. Pişirme kabının
kapağını kapatalım 25 dakika kadar orta ateşte pişireleim, sıcak olarak servis yapalım
zuzu- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07
Adana Kebabı
Adana Kebabı
Malzeme:
Yarım kg. yağsız kıyma
150 gr. kuyruk yağı
3 adet iri soğan
1 bağ maydanoz
tuz, kırmızı pul biber
Yapilisi:Önce soğanı kalın rende ile rendeleyin, maydanozu mümkün olduğu kadar ince kıyın. Bütün malzemeyi birbirine katarak yoğurun. Şişde pişirerek ısıtılmış pide üzerinde servis yapın. Bu kebabı acı katmadan hazırlanırsa Urfa kebabı olur
zuzu- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07
Dürüm Kebabı
Dürüm Kebabı
Malzemeler:
1 kilogram kuşbaşı et (Et bonfilelik olmalı ve terbiyeden sonra buzdolabında bir gün bekletilmelidir.), 2 adet orta boy kuru soğan, 2 adet orta boy domates, 10 adet yeşil sivribiber, 2 yemek kaşığı tereyağı, lavaş ekmeği, yeterince tuz, karabiber, kimyon ve kekik. Terbiye için: 2 adet orta boy kuru soğan, yarım çay bardağı süt ve yarım çay bardağı zeytinyağı.
Hazırlanışı: Etin terbiyesi:
Soğanları rendeleyerek suyunu sıkın. İçine zeytinyağını ve sütü ilave ederek karıştırın. Etleri bu terbiye ile karıştırarak buzdolabında bekletin. Kebap eğer sacda yapılacak ise, sacın çukur kısmında ya da geniş yüzeyli bir tavada etleri yıkamadan, suyunu bırakıp çekene dek arada bir karıştırarak kavurun. Etler suyunu çektiğinde ince doğranmış soğanı ve tereyağını ekleyin. 5 dakika daha kavurun. Ardından küçük küçük doğranmış yeşil sivribiberleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra küp şeklinde doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi, kimyonu ve kekiği ekleyin. Etleri ateşin üzerinden alıp lavaş ekmeğinin arasına koyun. Dürüm yaparak servise sunun
zuzu- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07
Karaman Kebabı
Karaman Kebabı
Malzemeler:
1,5 kilogram et (but tarafından), 1 adet kuru soğan, 1 diş sarımsak, 1 demet maydanoz, 3 adet defneyaprağı, 1 çay bardağı üzüm sirkesi, 4-5 adet karabiber tanesi, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar et suyu, 1 sap kereviz yaprağı, l havuç, tuz ve 1 yemek kaşığı domates salçası.
Hazırlanışı:
Geniş bir tabağa kereviz ve defneyap-raklarını, karabiber tanelerini, kıyılmış maydanozu serpin. Üstüne iri parçalar halinde doğranmış eti yayın. Sirkeyi döktükten sonra etin üstünü ince dilimlerle doğranmış soğan ve sarımsakla örtün. Eti bir gece bu terbiyenin içinde dinlendirin. Domates salçasını bir yemek kaşığı et suyunda eritip, zeytinyağıyla birlikte bir tencereye koyun. Zeytinyağı ısınınca et parçalarını alıp, tencereye ekleyin. Eti karıştırarak pembe-leşene dek kavurun. Et kavrulunca terbiyesiyle birlikte tenceredeki etin üstüne dökün. Üstü kazınmış havucu da kattıktan sonra tuzunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Yemeği orta ateşte pişirin. Et piştikten sonra delikli kepçe ile alıp servis tabağına yerleştirin. Havucu dilimleyip tabağı süsleyin. Kalan salçayı süzgeçten geçirin ve yemeğin üstüne döküp servis yapın
zuzu- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 125
Kayıt tarihi : 10/06/07
Geri: Etli Yemekler
çok saol zuzu ama bunları yapsa yapsa annem yapar ben etli yemeklere karışmamda
fergie- MODERATÖR
- Mesaj Sayısı : 484
Kayıt tarihi : 11/06/07
BAKTABUL :: KARIŞIK :: Hanımların Yeri :: Yemek Tarifleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz