İçli Hamsi
3 posters
BAKTABUL :: KARIŞIK :: Hanımların Yeri :: Yemek Tarifleri
1 sayfadaki 1 sayfası
İçli Hamsi
İçli Hamsi
Malzemeler
Mutfak
Zorluk
2
Süre
35 dk.
Kaç Kişilik
4
Yöntem
1 Kg hamsi
4 Adet orta boy soğan
1 Demet maydanoz
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber
1 Su bardağı un
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Adet yumurta
Hazırlanışı
Malzemeler
Mutfak
Zorluk
2
Süre
35 dk.
Kaç Kişilik
4
Yöntem
1 Kg hamsi
4 Adet orta boy soğan
1 Demet maydanoz
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber
1 Su bardağı un
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Adet yumurta
Hazırlanışı
- Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayın.
- Sularını süzerek bekletin.
- Soğanları incecik doğrayın ve maydanozu kıyın.
- Yarım limon suyunu, Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
- Hamsilerden ikisini yatırıp hazırladığınız soğanlı harcın bir kısmını hamsilerin içine koyun ve üçüncü hamsiyi de üzerine kapatıp elinizle sıkıştırın.
- Önce arkalı önlü una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda hamsileri altın sarısı bir renk alana dek arkalı önlü kızartın.
- Yeşil salata ile servis yapın
Gamze- Süper Mod.
- Mesaj Sayısı : 1224
Kayıt tarihi : 13/06/07
BAKTABUL :: KARIŞIK :: Hanımların Yeri :: Yemek Tarifleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz