Gelin Kebabı
3 posters
BAKTABUL :: KARIŞIK :: Hanımların Yeri :: Yemek Tarifleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Gelin Kebabı
Gelin Kebabı
Malzemeler
Mutfak
Zorluk
2
Süre
40 dk.
Kaç Kişilik
4
Yöntem
Hamur için :
1.5 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Biraz su, tuz
Üzerine :
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet soğan
250 gr kıyma
2 Adet sivri biber
1 Adet domates
5 Adet mantar
2 Çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, kekik
Sos için :
1 Çay kaşığı salça
1 Tatlı kaşığı un
1 Su bardağı et suyu
Hazırlanışı
Malzemeler
Mutfak
Zorluk
2
Süre
40 dk.
Kaç Kişilik
4
Yöntem
Hamur için :
1.5 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Biraz su, tuz
Üzerine :
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet soğan
250 gr kıyma
2 Adet sivri biber
1 Adet domates
5 Adet mantar
2 Çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, kekik
Sos için :
1 Çay kaşığı salça
1 Tatlı kaşığı un
1 Su bardağı et suyu
Hazırlanışı
- Önce hamuru hazırlayın.
- Bunun için ; un, tuz, sıvıyağ ve kabartma tozunu karıştırın.
- Yeterli miktarda su ilave edin.
- Yoğurarak hamur haline getirin.
- Üzerini nemli bezle örtüp, dinlendirin.
- Sonra hamurdan iri parçalar koparın.
- Yemek tabağı büyüklüğünde açın.
- Teflon tavayı yağlayın.
- Hamuru tavaya alıp, arkalı önlü kızartın.
- Üst malzeme için sıvıyağı kızdırın.
- Soğanı rendeleyip, yağda kavurun.
- Kıymayı ekleyip, kavurun.
- Küçük doğranmış biber, domates ve mantarları ilave edin.
- Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin.
- Hamuru servis tabağına alın.
- Üzerine malzemeyi yayın.
- Salça, un ve suyunu çırpın.
- Ateşte koyulaşana dek pişirin.
- Yemeğin üzerine gezdirin.
- İnce kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın
Gamze- Süper Mod.
- Mesaj Sayısı : 1224
Kayıt tarihi : 13/06/07
BAKTABUL :: KARIŞIK :: Hanımların Yeri :: Yemek Tarifleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz