BAKTABUL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bebekleri 50 faktörle koruyun

Aşağa gitmek

Bebekleri 50 faktörle koruyun Empty Bebekleri 50 faktörle koruyun

Mesaj tarafından Onur Paz Tem. 08, 2007 12:22 pm

Bebekleri 50 faktörle koruyun
Tatile giderken bavula konulacaklar arasında yüksek koruma faktörlü bir güneş ürünü olmalı

05.07.2007 17:21
Bebeklerin hem güneşten gelen, hem de denizden yansıyan ışınlara karşı korunması gerekiyor.

Acıbadem Kocaeli Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Kaya, "Bebeklerin ve çocukların vücuduna evden çıkmadan önce 50 faktör güneş koruyucu sürün" dedi.

Bebekler ve çocukların cildi büyük insanlarınkinden daha hassas. Bu nedenle alerjenlere ve güneş ışınlarının zararlarına daha açık. Yetişkinler ise günde yarım saat veya 40 dakika güneşte kalabiliyor.

Bebeklerin ve çocukların, güneşlenme süresini her gün beşer dakika artırmak da mümkün.

Bebek ve çocukların, güneşe çıkarıldıkları zaman dilimi de önemli. En uygun saatler ise sabah 10.00 ve 10.30 ve akşamüstü 16:00-17:00 arası.

"Kemik gelişimine engel olmuyor"

Acıbadem Bakırköy Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Gökhan Okan, "Yüksek faktörlü güneş koruyucular, D vitamininin ciltten sentezlenmesine ve kemik gelişimine engel olmuyor. Bu ürünleri sürseniz de bebeğin vücuduna bu vitamin giriyor" dedi.

Bebeklerde alerji yapmayan, kaşıntıya yol açmayan ve kolay uygulanabilen ürünlerin seçilmesini öneren Dr. Okan, "Ürünü her dört saatte bir yenilemek gerekiyor. Güneş koruyucuların kullanılmasına ne kadar erken başlanırsa, gelecek yıllarda güneşin zararlı etkileri de o kadar azaltılmış olur" dedi.

Bebeklerin plajda güneşlenirken, güneş koruyucu ürün kullanılsa bile mayolarıyla oturtulmaması, üzerlerine pamuklu, açık renk, bol bir kıyafet giydirilmesi gerekiyor.

Dr. Ali Kaya, bebekler için mini paket önerisinde de bulundu:


Tatil için güneye gidiyorsanız 50 faktör, İstanbul ve çevresindeki iller ile, Karadeniz Bölgesi gibi güneş ışınlarının daha eğik geldiği bölgelerde 30 faktör güneş ürünü kullanabilirsiniz.
Bebeklere ateş düşürücü şurup, böcek sokmalarına karşı ve şişlikleri önleyici kremi unutmayın.
Oluşabilecek yaraların bakımı için batikon solüsyon, gazlı bez, şapka, bol ve açık renkli, ince, ter tutmayan, pamuklu giysiler alın.
Bebeklere sindirimi kolay, sulu gıdalar, püre tarzı yiyecekler vermeye özen gösterin. Yazın su kaybı fazla olacağından bebeğinizi susuz bırakmayın.
Eğer dişleri çıkmak üzereyse, yanınızda ateş düşürücü, ağrı kesici bir ilacı doktora danışarak bulundurun. Damaklara sürülen jeller, masajla yedirildiğinde faydalı olabiliyor. Bebeğin damak kaşıntısını önlüyor.
Havuzlu tatil köylerinde ishaller olabiliyor. İshal olmaması için bolca su içirmek, terletmemeye özen göstermek önemli. Eğer ishal başladıysa, ateşi 37-37.5 civarındaysa, kusma da eşlik ediyorsa, ağızdan beslenemiyorsa en kısa zamanda doktora başvurun.
Böcek ve arı sokmalarına karşı kullanacağınız kremleri ilk 5 dakikada sürmeye özen gösterin. Çünkü bu kremler geç sürüldüğünde etki etmiyor.
Sinek kovucuları bebeğin cildi hassas olduğu için sürmeyin.
Gece uyurken, tablet şeklindeki sinek kovucuları kullanın ve asla aeresol tarzı sinek öldürücüler tercih etmeyin. Odaya sinek öldürücü ilaç sıkmayın.
Havuz temizliğinde kullanılan klor, yüksek oranda atıldığında bebeklere zarar veriyor, gözlerini tahriş ediyor. Doktora başvurup tahrişi önleyen merhem ya da göz damlası kullanabilirsiniz. Gözü temiz suyla yıkamak da çok önemli.
Çocukları yalnız havuza sokmayın. Havuzun dibinde filtreler var. Bunlar çok hızlı çalışıyor, çocuklar bu filtrelere kapılıp zarar görebilir.
Çocuklarınızın kolluksuz havuza ve denize girmesine izin vermeyin
Onur
Onur
Süper Mod.
Süper Mod.

Mesaj Sayısı : 1527
Kayıt tarihi : 20/06/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz